تحولات لبنان و فلسطین

عضو اتحادیه صادرکنندگان اتاق سمنان با تأکید بر اینکه بعد از برجام حتی یک ال سی صادراتی باز نشده است، گفت: هزاران ال‌سی وارداتی در بانک‌هایی باز شده که در همان بانک‌ها حتی امکان حواله کردن ۱۰ هزار دلار پول به داخل کشور نیست.

بعد از برجام حتی یک ال‌سی صادراتی باز نشده است

به گزارش قدس آنلاین، حمید علوی امروز در نشست هم‌اندیشی کنفدراسیون صادران ایران با تشکل‌های صادراتی پیرامون صادراتی غیرنفتی با بیان اینکه رویکرد هیچ‌کدام از دولت از بعد انقلاب تاکنون صادرات نبوده است، گفت: ممکن است در میزان شعارهای صادراتی در این خصوص متفاوت بوده باشد ولی در سیاست‌گذاری‌های صادراتی تفاوتی نمی‌بینیم.  

عضو اتحادیه صادرکنندگان اتاق سمنان افزود: اگر هم در زمینه رویکردهای صادراتی دولت‌ها گاها تفاوت‌ها و یا توجهاتی دیده می‌شود مربوط به مواقعی است که صادرات نفت دچار بحران می‌شود و به محض اینکه صادرات این کالا روند معمول خود را پیدا می‌کند دولت‌ها هم شعارهای صادراتی خود را فراموش می‌کنند.  

وی با بیان اینکه آسیب اصلی کشور در فربه بودن دولت است که اجازه تدوین استراتژی را از دولت گرفته است، بیان داشت: سیاستگذاری بحث‌ ارز منجر به دو قطبی شدن جامعه شده است و فاصله طبقاتی را به شدت زیاد کرده است و اگر کنکاش شود می‌بینیم کسانی که بهره‌هایی از ثروت‌های بزرگ می‌برند کسانی هستند که از واردات بهره‌ برده‌اند و مصرف‌کننده ارز بوده‌اند.  

علوی گفت: متاسفانه هر سال دولت‌ها مینیمم ۲۰ درصد قیمت ارز را به نفع واردات کنترل کرده‌اند.  

وی با بیان اینکه صادرکنندگان به دنبال افزایش نرخ ارز نیستند، افزود: ما معتقدیم که نرخ ارز فرمول و چارچوب ریاضی دارد و باید براساس این چارچوب به آن عمل شود تا مانع واردات بی‌رویه شویم.  

عضو اتحادیه صادرکنندگان اتاق بازرگانی سمنان  با اشاره به برجام گفت: از صادرکنندگان سوال شود که بعد از برجام کدام‌ یک موفق به بازکردن ال سی صادراتی شده‌اند؟ در حالی که من می‌توانم آمار هزاران ال سی باز شده وارداتی در بانک‌ها را بدهم که در همان بانک‌ها حتی امکان حواله کردن ۱۰ هزار دلار پول به داخل کشور نیست.  

وی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات صندوق درآمد از صادرات است، افزود: این صندوق ۱۰۰ یورو از صادرکنندگان برای شناسایی مشتری می‌گیرد و در نهایت هم اعلام می‌کند که مشتری با چنین مشخصاتی یافت نشد.  

علوی با بیان اینکه بخش‌های حقوقی کشور هیچ حمایتی از صادرات نمی‌کنند، گفت: اگر بانک‌ها فعال نیستند، سفارت‌خانه‌ها هم مأموریتی برای حمایت از صادرات ندارند

*کم‌کاری دولت در توسعه صادرات

در ادامه این نشست مظفر علیخانی با اشاره به اینکه تولید موتور محرکه اقتصاد و صادرات محور توسعه پایدار است گفت: خلاء جدی صادرات فقدان هم‌اندیشی است و بیش از هر زمان دیگر پیرامون صادرات باید در حاکمیت و بین حاکمیت و بخش خصوصی هم‌اندیشی وجود داشته باشد.  

معاون فنی و امور بازرگانی اتاق ایران با بیان اینکه از دهه‌های گذشته تفاوت ماهوی در محتوای جلسات پیرامون صورت‌جلسات حاصل نشده است، افزود: در زمینه صادرات حرف زیاد زده‌ایم اما در مقام عمل پیشرفتی مشاهده نشده و مشکلات کماکان به قوت خود باقی است.  

وی با بیان اینکه در سیاست‌های بالا دست کشور صادرات مهم‌ترین و اولین اولویت کشور است، بیان داشت: امروز باید از دولتمردان بخواهیم تا این موضوع در مقام عمل هم تجلی یابد.  

علیخانی  گفت: اگر در ۴ سال گذشته موضوع صادرات در دستور کار قرار می‌گرفت امروز باید مشکلات این بخش حل می‌شد.  

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.